AlterNation - magazyn o muzyce Electro, Industrial, EBM, Gothic, Darkwave i nie tylko
Kite
Dyskografia:
  • 2015 - VI MCD
  • 2015 - VI Limited 12" Vinyl
  • 2013 - V MCD
  • 2013 - V Limited 12
  • 2011 - IV MCD
  • 2011 - IV Limited 12
  • 2010 - III MCD
  • 2010 - III Limited 12
  • 2009 - II MCD
  • 2009 - II Limited 12
  • 2008 - I MCD
  • 2008 - I Limited 12" Vinyl

Zobacz zdjęcia:

Podobni wykonawcy:

Kite
Kite

Kite
Kite

Kraj:
Szwecja / Sweden

Data powstania:
2008

Gatunek muzyczny:
electro, synthpop

WWW:
http://www.progress-productions.com/artist.php?id=8
https://www.facebook.com/KiteHQ

Skład zespołu:

Christian Berg
Nicklas Stenemo


Biografia:

Kite jest szwedzką grupą synthpop, składającą się z Nicklasa Stenemo (The Mo, Melody Club) i Christiana Berg'a (Yvonne, Strip Music,The April Tears).
W 2008 podpisali oni kontrakt z Progress Productions i odtąd wydali kilka EP-ek. Każda z nich została wydana w formacie CD i jako limitowana wersja na winylu.

Pracują tylko w formacie EP zamiast zwyczajowych singli/albumów. Mówią nie rzeczom, o których inne zespoły tylko marzą robić, aby szybko osiągnąć sławę i sukces.

Powoli, Kite zamiast tego pracuje na swój sposób, nad własnymi pomysłami, całkowicie wymazując drogę "rzeczy zwykle robionych".
Kite nigdy nie stoi w miejscu. Powracając z "VI" ten niesamowity duet zabiera Kite na inny poziom, mroczniejszy i bardziej harmoniczny niż ich dotychczasowe dokonania. Utwory nabierają nowego wymiaru wraz ze swoją wspaniałą atmosferą i dramatycznym uczuciem.